14 Diversen

http://www.factmag.com/2013/09/15/20-best-krautrock-records-ever-made/2/

Vrijdag 8 november 2013 om 22:00 uur speelt in Felix Meritis het WATERLAND TRIO met Leo van Oostrom, Loek Dikker en Pierre Courbois in de CONCERTZAAL van het vroegere Shaffy Theater in Amsterdam

1 maart 2013:
http://www.concertgebouw.nl/concerten-en-tickets/elektronische-muziek-door-polo-de-haas-pierre-courbois-en-fay-lovsky

TRY OUT (met de trui uit) van dit concert is op 23 februari 2013 in het Vestzak Theater het Zwijnshoofd te Bergen op Zoom

‘Aorta’ de langspeelplaat die het Paul van Gysegem Sextet in 1971 live in Gent opnam heruitgebracht op cd:

Op de plaat, die een beeld geeft van de Vlaamse avant-garde rond 1970, spelen ook twee Nederlandse musici mee: Jasper Van ’t Hof (piano) en Pierre Courbois (slagwerk).
Verder bestaat de groep van bassist Van Gysegem uit Patrick De Groote (trompet en bugel),
Nolle Neels (tenorsax) en Ronald Lecourt (vibrafoon).
Het Franse Jazz Magazine indertijd: “Deze plaat fungeert als voorbeeld op verschillende vlakken.
‘Aorta’ is stevig verankerd in de rigoureuze Europese muziek, daarbij zonder twijfel steunend
op de Afro-Amerikaanse ‘new music’.”
Futura Records GER 27 http://futuramarge.free.fr / Distributie Benelux: www.instantjazz.com
http://www.instantjazz.com/instantjazz-cd.php?id=1710

Onlangs is er een DVD uitgekomen met filmmuziek gemaakt door Jos Janssen en Pierre Courbois waaronder het stuk TYMPANUM.

Deze film gaat over de derde politionele aktie in Indonesië.
http://www.destobbe.org/water.html
info@destobbe.org

STRATEMAKERSTOREN DECOR VAN JAREN ’60 FILM.

Onder de werktitel “Stella by Starlight” vinden er de komende maanden/weken filmopnames plaats in de Stratemakerstoren aan de Waalkade in Nijmegen.

De maker van de film over de bekende Stella Kelder uit de jaren ’60 – Huub Hofs – heeft in deze locatie een passende omgeving gevonden om oud-muzikanten, bezoekers en ander sleutelfiguren op film vast te leggen.
De Stratemakerstoren beschikt over prachtige onderaardse keldergewelven waarin de oude sfeer op een mooie manier terug te halen valt. Er zullen zowel interviews als kleinschalige optredens op tape worden vastgelegd.
Op 4 april 2011 is een bijzonder optreden van drummer Pierre Courbois geregistreerd waarbij voortgeborduurd werd op het – vooralsnog – enige bewaard gebleven audiomateriaal uit de Stella Kelder. Courbois speelde daarbij samen met zijn zoon bassist Barend Courbois het stuk Récupération uit 1961: 50 jaar geleden gecomponeerd. [ !! ]
Huub Hofs hoopt de komende tijd opnames te kunnen gaan maken met oud-leden van de Blues Corporation, the Lacions, The Moans (de startersband van Herman Brood), Peter Safary, Wout Pennings en vele anderen.
“Ik heb inmiddels al heel wat namen van bands op mijn lijstje staan maar natuurlijk valt niet uit te sluiten dat ik nog heel wat mensen niet bereikt heb die ik graag op camera zou willen zetten. Ik ben vooral op zoek naar muzikanten die ook echt in de Stella Kelder hebben gespeeld maar ook andere muzikanten kunnen zich bij mij melden. Er zijn bijvoorbeeld ook muzikanten die in de concurrerende Commanderie furore hebben gemaakt. Die concurrentie wil ik in de film ook wel behandelen”  Hij werkt in dit project nauw samen met Frank Antonie van Alphen die bezig is aan een boek over 50 jaar Nijmeegse popmuziek.
Contact:   hm.hofs@chello.nl 024-3232321 of 06-50506829   info@frankantonie.nl 06-25061913

Presentatie Ingrid D. Jacobs over Arnhemse Kunstenaarssociëteit De Kameleon:

Het is nu 50 jaar geleden (op 1 april 1961) dat beeldhouwer Jacques Magendans De Kameleon oprichtte.

Deze Arnhemse Kunstkring heeft tot ca. februari 1967 bestaan. Voor Arnhem was het een kweekvijver voor jazzmusici en beeldende kunstenaars die zich verzamelden in het eerste café op de Korenmarkt. Veel Kameleonners hebben een grootse carrière in de Nederlandse kunst gemaakt. Ingrid Jacobs vertelde er over. Zij bereidt bovendien een tentoonstelling, een boek en enkele jazzconcerten voor.  Alle informatie over De Kameleon is dan ook welkom bij Ingrid D. Jacobs.
Contact:  i.jacobs@inter.nl.net of 024-3224495.